Проект за мащабен търговско-развлекателен комплекс с офис сграда беше представен днес в Стара Загора в присъствието на кмета на града проф. Светлин Танчев.

Mall Stara Zagora е четвъртият проект за търговско-развлекателен комплекс на RESB след Mall of Sofia, Mall Plovdiv и Mall Rousse.

Теренът се намира на 400 м от централната пешеходна зона – на бул. „Славянски”, непосредствено до Автогарата. Проектът в Стара Загора ще бъде реализиран в партньорство с „Градус-1“ ООД, един от най-големите инвеститори в областта на хранително-вкусовата промишленост в страната.

„Няма съмнение, че това е най-добрата локация в града, а както знаете, мястото е сред ключовите предпоставки за успеха на един шопинг мол. Наемателите, с които работим по другите ни проекти, вече изразиха своето желание да ни последват и мога да заявя, че към момента над 30% от площите са вече заети.

Mall Stara Zagora е с над 56 000 кв. м разгърната застроена площ, която предоставя 21 000 кв. м търговски площи и 6000 кв. м офиси в центъра на града.

Търговско-развлекателният център ще предлага разнообразие от услуги, мода и модни аксесоари, детски и спортни стоки, техника и аксесоари за дома, заведения за хранене, развлечения и мултиплекс Cinema City, разположени на 3 нива и половина, като броят на магазините е над 115. Офисите са разположени на 5 етажа.

Комплексът ще се обслужва от подземен паркинг за над 600 автомобила. Планираната инвестиция надхвърля 72 милиона евро, като комплексът ще отвори врати през 2010 г.