Бургаската компания "Билд инвест груп" ООД завършва изграждането на нов ваканционен комплекс от затворен тип - Paradise Bay Apartments & Hotel. Комплексът е разположен на първа линия над Райския залив в местността Буджака, южно от Созопол. Той влиза в експлоатация от началото на юли и разполага със собствен плаж, съобщава в. Дневник.

Парцелът е 4500 кв. м. Североизточно от него минава път, който води към плажа "Каваци". Комплексът, който има разгъната застроена площ 3520 кв. м включва жилищна зона с апартаменти, хотелска част, 3 басейна, магазини, медицински център, салон за красота, кът за детски игри, паркинги и паркова част. Състои се от три сгради, проектирани в средиземноморски дух. Две от тях са жилищни SunDance и GentleWave, а третата е хотел с ресторант. За да се осигури по-голяма самостоятелност на собствениците, жилищните сградите притежават няколко входа. Автор на проекта е арх. Боян Недев от софийското Студио за архитектура "Проарх".

Инвеститорът и изпълнител на проекта "Билд инвест груп" организира централизирано управление на комплекса, което включва поддръжка и отдаване под наем на апартаментите. Формулата хотел плюс апартаменти, съчетани с допълнителни услуги и екстри, представлява много добра основа за цялостен туристически продукт, но и дава възможност на собствениците да възвърнат инвестицията си, уточниха инвеститорите. Очакваната възвращаемост след отдаване е 5% на година върху продажната цена на апартамента.

Апартаментите се предлагат основно на пазара във Великобритания, Ирландия, Дания и Русия. Цената на кв. м е 1200 евро. По-голямата част от апартаментите са продадени на зелено, уточниха от дружеството.

"Билд инвест груп" е пуснал в действие пет свои проекта, изгражда още два по Черноморието, а от миналата година инвестира и в ски курортите Пампорово и Банско, пише още Дневник.

Първият зимен проект на компанията е ваканционно селище Evridika Hills Apartments&SPA в Пампорово. Селището е разположено на една от ски пистите в комплекса и включва 86 апартамента. Другият проект в Банско предлага на пазара база с около 150 апартамента.