„По-добър начин на живот” – това е концепцията, заложена в новия проект „Бистрица Гардънс”. Жилищният комплекс от затворен тип ще включва 52 къщи от 6 различни типа в село Бистрица в подножието на Витоша.

Основни приоритети при създаването на комплекса са удобството, спокойствието и безопасността на живущите в комплекса.

Комплексът ще бъде разположен върху 35 дка на 150 м от центъра на Бистрица и на 6 км от Околовръстното шосе на столицата.

Всяка къща ще разполага със собствен двор и гараж за два автомобила. Спалните са 2,3 или 4 в зависимост от типа къща. Големината на парцелите варира от 408 кв. м до 700 кв. м, а тази на застроената площ - между 231 и 365 кв. м.

Къщите се продават както завършени с избор между модерен и класически стил, така и на шпакловка и замазка с готови фасади и градини. Отвън къщите ще бъдат изпълнени с минерална мазилка в различни цветови схеми, комбинирана с облицовка от естествен камък и дърво.

Отоплението ще се извършва чрез газово котле, поставено във всяка къща.

Къщите ще бъдат отделени една от друга с елегантна метална ограда.

Цените започват от 221 962 евро с ДДС за къща от 231 кв. м заедно с парцел от 440 кв. м. Всеки един клиент получава собственост както върху къщата, така и върху парцела, на който е построена. Финансов партньор по проекта е СИБАНК.

Партньори по проекта са студио „ЛП Консулт” на архитект Атанас Панов и строителната компания Линднер България. Строителството ще отнеме около една година от започване на изграждане на инфраструктурата.

Комплексът ще предлага следните услуги на клиентите си: 24 часова охрана, почистване на общите площи, поддръжка и техническо обслужване на всички системи и инфраструктурата на проекта. Единият от парцелите остава собственост на инвеститора, като върху него ще бъдат изградени детска площадка и сграда, в която ще има занималня, малък спа център и фитнес център.

Проектът се реализира от българската компания "Бистрица Гардънс" ООД, създадена от група израелски инвеститори. Стойността на проекта се оценява на около 8 млн. евро.