Поредната порция измамени от строителство на зелено. Този път случаят е от Враца, където подобен казус изниква за първи път.

Шест семейства може да останат на улицата, след като буквално преди дни разбраха, че апартаментите им са били ипотекирани без тяхно съгласие.

Внезапно известие от банкова институция превръща живота им в ад. Шестте семейства разбират, че жилищата, които са закупили в центъра на Враца, са ипотекирани заради изтеглен кредит от строителя на кооперацията.

С въпросното лице обаче потърпевшите до момента не са имали нищо общо. Имали са с инвеститора, наел строителя и съответно продал на добросъвестните купувачи апартаментите.

А после, без да ги предупреди, ипотекирал имотите в полза на строителя, съобщи bTV.

Според честитката от банката, потърпевшите се явяват солидарни длъжници и трябва да внесат до седмица 116 хиляди лева за погасяване на кредита.

В противен случай остават на улицата. Потърпевшите търсят продавача, но неуспешно.

Откриваме строителя на жилищната сграда, изтеглил кредита, в офиса му. На последните избори Евгени Генов бе кандидат за кмет на Враца.

„Историята е дълга, конфликтна, но ние в рамките на следващата седмица ще покрием забавените плащания, които имаме към кредита и до месец ще го погасим, ще освободим на хората апартаментите”, обеща Евгени Генов.

Опитът ни да се срещнем и с инвеститора - Димитър Богданов, заложил апартаментите, удари на камък, той отказа с мотива, че не е в града.