Вчера в с. Казичене зам.-министърът на икономиката Любен Петров заедно с Кристоф Хьорман – съдружник в Hörmann, и Борис Главчовски – управител на Hörmann България, официално откри новата сграда на водещия производител на врати в Европа.

Лентата прерязаха още кметът на с. Казичене – Антон Владимиров, и изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции – Стамен Янев, както и представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Единственият по рода си шоурум за врати в България, част от сградата на немската компания, бе ексклузивно представен на гостите на събитието. Иновативните продукти, изложени в шоурума, вече могат да бъдат видени от заинтересовани клиенти, дистрибутори и партньори на Hörmann България.

Инвестицията за построяването на сградата е над 3 млн. евро. Hörmann България използва най-модерната ERP система – САП, въведена през 2014 г., модерно складово оборудване по съвременни европейски стандарти.

С повече от 27 завода, 80 собствени търговски представителства в над 30 държави, както и стотици официални представители в близо 35 други държави, Hörmann се превърна в значим инвеститор за страната – следствие от мащабната дейност на компанията, основана през далечната 1935 г.

Днес групата Hörmann се ръководи от третото и четвъртото поколение – внукът и правнуците на основателя на фирмата Аугуст Хьорман. Съдружници са Томас Й. Хьорман, Мартин Й. Хьорман и Kристоф Хьорман.

Hörmann
Групата Hörmann е водещ производител на врати в Европа. От основаването й през 1935 г. са произведени и доставени над 15 милиона врати по света. Повече от 6000 сътрудници в 27 специализирани завода в Европа, Северна Америка и Азия разработват и произвеждат врати, каси и задвижвания за приложение в частни и търговски обекти. Седалището на представената по целия свят група Hörmann е в малкия град Щайнхаген в германската провинция Вестфалия. Семейното предприятие достигна годишен оборот от над 1 милиард евро. Научете повече на: http://www.hormann.bg