Един от най-динамично развиващите се икономически градове в страната - Стара Загора, ще се присъедини към българските градове с търговски центрове.

Много водещи чуждестранни компании ще навлязат у нас с представителства в Park Mall Стара Загора, който ще отвори врати в края на този месец, става ясно от данните на Colliers International, предоставени на Profit.bg.

Новият търговски център дава възможност на някои от лидерите в търговията у нас да разширяват своето регионално присъствие, като част от тях за първи път стъпват в Стара Загора и региона.

Сред чуждестранните марки, които дебютират на родния пазар, са словенската XYZ и полските Reserved и Cropp Town, както и унгарската Office Shoes.

„Правилният микс от наематели е изключително важен за успешното функциониране на търговските центрове”, коментира Димитър Бранков, директор на компанията Colliers International Property Management, която осъществява цялостното управление на комплекса.

Търговският микс на новия мол, в сектора на модната и козметична индустрия, включва обекти на Beauty Zone, Kenvelo, Etere, Fox, Levi’s, Seven Seconds, Hot Spot, Sport Depot, Leonardo Shoes, Camel, Tally Weijl, както и доказани и популярни български марки - Denyl и Andrews fashion.

Молът ще осигурява богат избор от ресторанти, кафета и заведения за бързо хранене, като за първи път в Стара Загора отварят врати KFC, McDonald’s, веригата ресторанти Fancy, както и добре познатите международни вериги Costa Café и Coffee Republic.

Търговският комплекс разполага с атрактивен детски център Fancy Kids, разположен върху 455 кв. м, с игрална площадка и съоръжения за забавления на малките палавници.

„Общият брой на обектите надвишава 120, като цялостната концепция на мола предоставя изключително атрактивни възможностите за пазаруване и развлечение”, коментира Атанас Гаров, изпълнителен директор на Colliers International в България.

Основният инвеститор в проекта е Александра Груп, като размерът на инвестицията възлиза на 25 млн. евро, уточняват от компанията.