За първи път на BalPEx ще бъдат показани жилищните комплекси – „Winslow Homes” в София, „Бистрица Терас” – София, „Оазис ВИП Домове” в Слънчев бряг, апартаментен комплекс „Blue Pearl” в Слънчев бряг.

Есенното издание на BalPEx ще акцентира върху оферти за жилищни и ваканционни имоти, ориентирани към крайни потребители. Всички посетители на изложението ще могат да се запознаят конкретно с проектите, възможностите за покупка и финансиране.

Winslow Homes е новият жилищен комплекс от затворен тип на инвестиционна компания Winslow Developments. Той ще бъде изграден в южната част на София, квартал "Витоша". Инвеститорът предвижда създаването на комфортна, съременна жизнена среда, в близост до центъра на града и до планината. Както в Winslow Gardens, така и в Winslow Homes са предвидени зелени площи и паркови елементи.

Глория Палас ООД ще представи втория си проект за жилищна сграда в Дипломатически клуб „Глория Палас”. Очаква се проектът да стартира през 2009 г. Жилищна сграда ще бъде изградена на 20 000 кв. м застроена площ със 150 напълно обзаведени апартамента.

Жилищните оферти се допълват и от проектите на Перфекто ЕООД - жилищен комплекс – Green Village в Панчарево и жилищна сграда Dragalevtsi residential building с апартаменти, ателиета, магазини и гаражи.

По време на изложението посетителите ще могат да видят и апартаментните комплекси на Зет Строй Инженеринг ЕООД - VIP HOMES & SPAFlorimont в Банско, Florimont Sofia в "Младост 4".

На BalPEx ще се представи и една от водещите европейски фирми „Юропеа” ООД, която е част от испанската инвеститорска група „Хеститрам” ООД. С богат опит в областта на недвижимите имоти в Испания и Франция, от три години фирмата осъществява дейност и на българския пазар с реализирани продажби на апартаменти в София. Най-актуалният проект на дружеството в момента е „Логистичен парк - Елин Пелин”, състоящ се от търговска част с офиси и магазини и производствена част. В бъдеще „Юропеа” предвижда изграждането на офис сгради на бул. „Тодор Александров” и в близост до летище София.

„Оазис ВИП Домове” е първият луксозен апартаментен проект на „Галакси Пропърти Груп” ООД в Слънчев бряг. Проектът е с уникална архитектура в средиземноморски стил. Градина от над 10 000 кв. м и три басейна на площ от 1 000 кв. м включва новият ваканционен проект на “Галакси Пропърти Груп” - „Royal Sun”, също в Слънчев бряг. Реализацията на 539-те апартамента в комплекса са доказателство за сигурността на качественото строителство.

Висококачествено строителство и модерна архитектура са акцента и в първия проект на “Галакси Пропърти Груп” в Пловдив – жилищен парк “Royal City”. Комплексът е с просторни апартаменти, голяма градина, ресторант, СПА и фитнес център, които превръщат Royal City в едно малко, но луксозно градче в централната част на Пловдив.

Blue Pearl е луксозен хотел - апартаментен тип, разположен в централната част на Слънчев бряг. Комплексът е разположен на първа линия на самия пясъчен бряг. В сградата има 85 луксозни апартамента с гледка към морския залив, Несебър и курорта Св. Влас. Blue Pearl разполага с рецепция, лоби бар, ресторант с тераса, 16 магазина, фризьорски салон, фитнес салон, 2 плувни басейна с бар, подземен паркинг и 24 часа охрана.