Плашещи пукнатини се появиха по бетонните плочи в новия мол на софийския булевард "България". За напукванията сигнализираха разтревожени читатели на вестник "Стандарт".

След като са приключили с пазаруването и се отправили към подземния паркинг, попаднали на огромни локви с вода, която капела от процепите по тавана. "Причината за тяхната поява най-вероятно е немарлива работа на строителните работници.

След изливане на така наречения кофраж майсторите е трябвало да поливат с вода излетия вече бетон. Това явно не е направено", коментираха втрещените клиенти и недоумяваха кой и как е позволил такова нехайство от страна на работниците.

Появяването на подобни пукнатини не означава задължително, че сградата е опасна, обясниха строители. Те обаче обясниха, че е притеснителна течащата вода.

В случай на мразовита зима и задържане на температурите трайно под нулата течността ще замръзне. Ледът ще разшири пукнатините и това ще се повтаря всяка зима.

Това може да доведе до ускорена корозия на арматурните железа и намаляването якостта на конструкцията, коментираха експерти.

"Хубава работа, ама българска", нареждаха възмутени клиенти на мола. И допълваха: "Много ни харесва мола като цяло, но ето - мързелът го е опропастил."