Летните вили с наем от най-малко 1 млн. долара в Хамптънс изглежда се увеличават, но броят на богатите хора, които имат желание да ги наемат, е по-ограничен.

В момента в Хамптънс се предлагат най-малко четири имения с наем от 1 млн. долара или повече за лятото, според The Real Deal. Тъй като много такива имоти, които се предлагат, не се обявяват официално и богатите им собственици предпочитат да не вдигат много шум, реалният брой на къщите със седемцифрен наем за лятото може би е още по-висок, пише CNBC.

От Real Deal са се свързали с някои от собствениците и са открили, че много от предложените имоти с подобни наеми все още нямат наематели за лятото.

Най-скъпият имот е къща на брега с осем спални в Ийст Хамптън, Ню Йорк, която се предлага за 1.6 млн. долара за лятото. Засега няма желаещи.

Вижте още: Къде си играят играчите от Уолстрийт

Същото важи и за друга къща с осем спални на брега на океана в Бриджхамптън, която все още не намира наематели на цена от 1.2 млн. долара, както и за имение в Уотър Мил, което се предлага за 1 млн. долара.

Къде са всички богати наематели това лято? Според някои брокери сезонът при луксозните имоти е слаб. Може да има обаче и две други причини – добрите продажби и прекалено високите наеми.

На фона на ниските лихви и нарастващото богатство, в последните години много от богатите предпочитат да си купят дом в Хамптънс вместо да наемат. Така продажбите нарастват, но пък хората, които наемат луксозни имоти, намаляват.

Другата причина е, че 1 млн. долара наем за лятото е доста висока цена, дори за богатите. Много от тези имоти вече са обявени и за продажба, а собствениците им смятат, че след като могат да ги отдават под наем за 1 млн. долара, могат да опитат и да ги продадат?