Въпреки доскорошното спадане в цените на имотите във Великобритания, общата им стойност все още е около 5.8 трилиона паунда, става ясно от данните от последните проучване, съобщава aboutproperty.co.uk.

По време на бума в цените на имотите на острова, отчетен през месец септември миналата година, общата стойност на имотите в била с около 300 млрд. паунда по-голяма.

Според изследвания на Интернет-портала Zoopla.com жилищата в Обединеното Кралство са загубили от стойността си по около 1 млрд. паунда всеки ден в продължение на последните 9 месеца.

Според изчисленията на базата на населението на Великобритания, което в момента наброява 60.6 млн. души, това прави загубита в имущество по около 96.296 паунда на всеки човек в държавата.

За най-голям дял от общата стойност на жилищата на острова, претендира Англия( 89.4%) или 5.2 трилиона паунда, става ясно още от изследванията.

Общата стойност на жилищата в Шотландия е около 6.9% или 401 млрд. паунда, докато в Уелс са едва половината от това, или 3.7%, което прави 219 млрд. паунда.

Най-висока стойност на жилищата, което не е изненада за никого, има столицата Лондон. Само там данните жилищата са на обща стойност близо 776 млрд. паунда, което представлява около 13.3% от общата стойност за цялата страна.