Общините Русе и Велики Преслав получават имоти от държавата

1428
Общините Русе и Велики Преслав получават имоти от държавата

Кабинетът прехвърли на община Русе имот – частна държавна собственост. Теренът от 757 кв. м се намира на ул. „Шипка” №45 в града и ще бъде използван за създаването на ново кръгово кръстовище, което е част изпълнението на проект „Техническа помощ в подкрепа на община Русе за програмен период 2014-2020 г.”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”.

Община Велики Преслав ще ползва терен от 4 дка с построени в него три едноетажни сгради. На местната власт се прехвърля и част от двуетажна сграда в имота. Те ще бъдат използвани за задоволяване на социални потребности от местен характер – за изграждане на младежки спортен клуб, музикална школа, логистичен център и/или дом за стари хора.

С друго решение на кабинета от публична в частна държавна собственост беше променен статутът на административно-битовата сграда на територията на складова база „Лозово”, част от пристанище Бургас. Сградата ще бъде премахната от концесионера, което ще позволи обособяване на допълнителни складови площи на пристанищния терминал Бургас-Запад и подобряване на качеството на услугите, извършвани на територията му.

От публична държавна в частна държавна собственост беше променен и статутът на застроен поземлен имот с отпаднала необходимост за МВР. Теренът от 26 дка и седем складови сгради се намира в Разград и ще премине в управление на областния управител.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg