В дните от 13 до 17 март 2007 г. в Интер Експо и Конгресен Център – София ще се проведе седмото издание на най-авторитетното изложение за строителство в страната.

В Българската строителна седмица ще участват 635 фирми изложители и подизложители от 22 държави, най-много от България, Германия, Турция, Великобритания, Австрия и др.

В четирите изложбени зали и на открити площи на около 13 000 кв. м ще бъдат представени актуални решения в строителството – материали за промишлено и жилищно строителство, машини и инструменти, технологии, строителни системи за обновяване на сгради, нови и функционални дограми.

Международната специализирана изложба се провежда под патронажа на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Организатори са Агенция Булгарреклама съвместно с Planetfair GmbH, Германия и със съдействието на АСИ ООД, издател на в. “Строителство Градът”.

По традиция Баварското министерство на икономиката, инфраструктурата, транспорта и технологиите и Байерн Интернационал ще представят с колективно участие фирми от провинция Бавария, Германия.

Международния облик на изложението допълва колективният щанд на 11 фирми от Великобритания. Национално участие имат над 40 фирми от Турция.

Над 70 са новите участници, а 90% от досегашните изложители са на Българската строителна седмица отново, което показва колко доволни са те и какво е значението на изложението за строителния бранш в страната.