Руската строително инвестиционна компания PIK Group заедно с Storm Properties обявиха закупуването на терен с площ 15 декара в Санкт Петербург, намиращ се в непосредствена близост до международното летище Пулково -2, съобщава Europa.re.

Закупуването на теренa е с цел строителството на луксозен офис-комплекс с обща застроена площ 80 хил кв.м. Офис-сградата е първата, която ще се намира в близост до летището на града, а именно това е и целта на инвеститорите.

Според плановете строителните работи по луксозната офис-сграда трябва да приключат за около четири години, става ясно от съобщението на ръководството на компаниите.

Според президента на Storm Properties – Мишел Белтон, търговски сектор в Санкт Петербург са се развили изключително много през последните 3 години.

Увеличеното търсене на качествени офис-пространства във втория по-големина руски град са довели и до значителен ръст в общия обем на инвестициите в строителния сектор.

Наемите на офиси също продължават да отчита ръст, като пазарът на недвижими имоти като цяло е доста стабилен в последните няколко години.

Въпреки това голяма част от офис пространствата в Санкт Петербург все още не успяват да покрият високите международни стандарти, а наемателите стават по-взискателни с всяка изминала година.

Това е една от основните причини компании като PIK Group и Storm Properties да влагат значителни средства в строителството на нови луксозни офис-сгради. Освен това мястото, на което ще се намира новия офис комплекс е изключително стратегическо, смятат от компаниите.