Офис-площите в Прага нарастват до 2.04 млн. кв. м от 1.83 млн. година по-рано

1081
Офис-площите в Прага нарастват до 2.04 млн. кв. м от 1.83 млн. година по-рано

Офисплощите в столицата на Чехия - Прага са се повишили до 2.04 млн. кв. м към края на първото тримесечие на настоящата година, в сравнение с 1.83 млн. кв. м. година по-рано, сочат изнесени данни на Prague Daily Monitor.

Съотношението на новопостроените и реновираните офис-сгради се запазва при ниво 66 към 34%, сочат още публикуваните данни.

Най-високо ниво на наемите се запазва на тези в центъра на столицата при ниво от 19-20 евро за кв. м.

В останалите части на града наемите за офиси са в диапазона между 14.50 и 15.50 евро за квадратен метър, а в покрайнините на града 13-14.50 евро за кв. м.

През първото тримесечие на годината отдадените под наем площи са възлезли на 39 391 кв. м, в сравнение с 71 400 кв. м през четвъртото тримесечие на миналата година и 68.844 кв. м през първото тримесечие на миналата година, според данните.

Най-значителните транзакции през първото тримесечие са били преместването на застрахователната компания Generali в City Element building, както и това на централата на Toyota.

Площта на отдаваните под наем свободни офис-площи се понижила от 7.7% към края на 2006 година до 6% към края на първото тримесечие.

Офисите от най-висок клас са възлизали на 68% от неотдадените под наем офиси.

Днес стана ясно, че Developer Europolis планира изграждането на нов офис-център с наименованието Аmazon Court през следващите две години. Той ще предлага за отдаване под наем 22 000 кв. м и ще разполага с паркинг за 254 коли.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg