Би било добре да притежавате 3.1 млрд. долара, подобно на Опра Уинфри, за да може да си позволите да закупите съседен имот, когато той бъде обявен за продан, нали?

Актрисата и медиен магнат придоби имот от 42 акра (близо 170 дка) в Монтесито, Калифорния през 2001 г. за 50 млн. долара. Четири години по-късно тя придоби съседен имот за 7 млн. долара.

Така, вече близо 10 години Уинфри имаше съсед само от западната част на имота си. Въпреки многобройните оферти от нейна страна, собственикът на Semair Farms Мери Дел Олин Прицлаф отказваше да продаде собствеността си.

През юли миналата година Прицлаф умира и наследниците й решават да продадат имота. По време на организирания аукцион, най-високата получена оферта е именно от Опра.

Новата й придобивка включва къща със застроена площ от близо 450 кв. м с басейн и конюшня.

По този начин Опра изпълни желанието си да няма съседи около имота си. Тя притежава имения в Чикаго, Флорида, Колорадо, Ню Джърси, Хавай и Антигуа.

61-годишната Уинфри се нарежда на 603-то място в класацията на най-богатите хора в света, като заема и 215-та позиция сред богаташите в САЩ.