Проучване показва, че отчаяните продавачи на имоти, пострадали от кредитната криза, понижават цените на продаваните от тях жилища средно с по-около 1 000 паунда на седмица, пише 24dash.com.

Например, средната цена на къща с четири спални, разположена в Югоизточна Англия или Уелс, се е понижила от месец декември миналата година досега от 169 950 паунда на 120 950 паунда, сочат данните.

Такова понижение в цената на къщите за шестмесечен период на Острова не е било регистрирано от много години.

Според данните на някои от агенциите за недвижими имоти в страната част от собствениците са готови да продадат имотите си на каквато и да е цена.

Според мненията на голяма част от специалистите и анализаторите на британския пазар положението едва ли ще се промени до края на тази или даже през следващата година.

Нека не забравяме, че Великобритания беше една от страни, които пострадаха най-сериозно от кредитната криза, и възстановяването на пазара ще отнеме дълго време, категорични са всички.

Имоти, които могат да се закупят за едва ли не “смешни“ пари, съществуват и в някои част на Лондон, който дълги години е сочен за един от градовете с най-високи цени в сектора в света, припомнят още местни медии.