Над 2500 гости от цял свят бяха поканени на откриването на най-големия туристически комплекс на Южното Черноморие – Emerald Resort.

Разположен в южната част на село Равда, на първа линия и с директен достъп до морето, Emerald Resort е изграден на площ от 150 000 кв. м.

Emerald Resort е създаден като висококачествен курортен комплекс от затворен тип с богато развита инфраструктура. Включва архитектурен ансамбъл от 5 отделни сгради с обща площ от 79 546 кв. м, от тях 57 774 кв. м – апартаменти, в които за продажба са предвидени 778 апартамента от студио до 3-стайни. Останалите 12 000 кв. м са разпределени в инфраструктурата на обекта.

Строителството на к. к. Емералд стартира на 3 юни 2005 г., като от тогава досега, по данни на пропусквателната система, по изграждането на комплекса са работили за различен период над 17 000 души и над 400 фирми.

Комплексът е изграден сред естествен парк с редки растителни видове. Един от първите акценти на проекта бе пълното съхранение на над 200 вида растения, някои от които са 75-80 годишни. По време на цялата операция по преместване и пресаждане на дърветата за две години загина само 1. Emerald Resort предлага пълен цикъл на обслужване и всички удобства, които се очакват от ваканционна собственост от най-висока класа.

До сега за изграждането на Emerald Resort е вложена сумата от близо 100 млн. лева, което го прави първият проект от такъв мащаб и като застроена площ, и като качество на строителството.

Инвеститорът “Пайонир Девелъпмънт” предвижда да изгради и най-голямото яхтено пристанище у нас, а също и хеликоптерна площадка, лятно кино с амфитеатър, тенис кортове и други спортни съоръжения.