Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова и изпълнителният директор на “Тишман интернешънъл” Джулиан Едуардс откриха официално днес първата сграда от строящия се “София еърпорт център” – най-новият логистичен и бизнескомплекс в България, съобщиха от Министерство на външните работи.

Общата инвестиция за проекта е в размер на 250 милиона евро. Центърът ще бъде на разположение на търговци на дребно, логистични и складови компании, местни и международни компании за хранителни стоки, магазини и фирми, търсещи помещения в близост до летището.

„Това е първото навлизане на глобалния американски инвеститор със 110-годишна успешна история зад гърба си “Тишман интернешънъл” на българския пазар за бизнес имоти. Налагането на нова корпоративна култура, основана на надеждност, прозрачност, почтеност, инициатива и отговорност, ще бъде от изключителна полза за цялостния бизнес климат в България”, заяви при откриването министър Грънчарова.

Изпълнителният директор на “Тишман интернешънъл” обяви, че строежът ще бъде извършван с екологични и енергоспестяващи материали и технологии от най-модерен клас, а битовите отпадъци от строителните дейности ще бъдат рециклирани на място и оползотворявани повторно. Столичната община ще осигури автобусен транспорт за работещите на обекта.

Снимка: Министерство на външните работи