Кметът на Варна Кирил Йорданов и Марио Захариев, председател на Борда на директорите на ФеърПлей Къмършъл ЕАД, откриха сграда А1 на Логистичен Парк Варна. Тя е първата от комплекса, предоставящ висококачествени модерни складове, обслужващи офиси и търговски площи, съобщиха инвеститорите за Profit.bg

Сграда А1 от Логистичен Парк Варна е от смесен тип – складове и офиси. Застроената площ е 5 114 кв. м, РЗП – 6 405 кв. м, от които 5 060 кв. м – складове, 385 кв. м – търговски обекти и 960 кв. м – офиси. Зданието е ситуирано в югоизточната страна на ЛПВ. Сред първите наематели на парка са български и международни компании, опериращи в различни браншове - фармация, спедиция, дистрибуция на храни.

Логистичен Парк Варна е най-модерният в България и е първият проект във Варна, който реализира съвременна концепция, отговаряща на изискванията на наемателите за складови съоръжения, ефективно управление на стоки и приятна работна среда едновременно.

Разположен в Западна Промишлена Зона на морската столица, Логистичен Парк Варна е с обща застроена площ от над 120 000 кв.м. Проектът има бърз и лесен достъп до околовръстния път на града и бул. „Владислав Варненчик”, част от пътния коридор, свързващ морския бряг със София и основните европейски транспортни коридори. Всички сгради са професионално планирани и предлагат максимална гъвкавост и опции за разширение. Освен стандартни пространства за складиране на средно- и бързооборотни стоки, Логистичен Парк Варна осигурява и възможности за наемане на специализирани площи, предлагащи контрол на температурата и cross-docking системи.

Първата сграда от Логистичен Парк Варна е едноетажна с частичен втори етаж, като общата й височина е 10.45 м. На първия етаж са разположени складови площи, а на частичния втори етаж са разположени офиси и един склад. Вертикалната комуникация между нивата на сградата се осъществява от две стълбищни клетки, разположени при северната и южната фасада и един товаропътнически асансьор. Осветлението покрива най-високите съвременните стандарти и е двутипово - естествено осветление чрез монтирани люкове на таваните и изкуствено осветление чрез промишлени осветителни тела. Сграда А1 разполага със специално изградени техническо и телекомуникационно помещения, както и охранителен център.

Логистичен Парк Варна изгражда удобна и модерна инфраструктура. Предвижването до основната част на територията на ЛПВ се осъществява през 3 входа с възможност за контрол на достъпа. Двата основни входа са от северната част на логистичния парк от ул.”Перла”, а третият - от югозападната част и ул. „Ал. Москов”. Предвидени са около 1 000 паркоместа за посетители и служители. Паркингите за посетители са със свободен достъп и са ситуирани в максимална близост до входовете на сградите с офисни и търговски функции. За безопасност на работещите и посетителите на ЛПВ е предвидено специално обозначаване на местата за преминаване на пешеходци в зоната на складовете.

Разработената пътна мрежа на ЛПВ е изцяло частна и се осъществява от инвеститора.
Инвеститор на Логистичен Парк Варна е водещата строителна и инвестиционна компания ФеърПлей Къмършъл ЕАД. Допълнителното финансиране на проекта се осъществява от Булбанк, партньор на ФеърПлей Къмършъл ЕАД. Общият обем на инвестицията е 57 млн. евро, като до момента са инвестирани близо 18 млн. евро.

Ексклузивен консултант е международната консултантска компания Colliers International - лидер на пазара на услуги в областта на недвижимите имоти.

Всички площи на първа сграда на Логистичен Парк Варна са вече 100% отдадени. Едни от основните наематели са: DHL, Speedy, „Хигия”, Inter Foods, Интерснак”, заяви Галина Димитрова, Директор Индустриални и Логистични площи, Colliers International България. Тя допълни, че наемните цени на офис площите в Логистичен Парк Варна са 7.5 евро за кв. м, а на складовите площи – 5 евро за кв. м.