На 7-ми октомври в зала “Пловдив“ в град Пловдив ще се състои пресконференция организирана от от фирма “Мелина“ по повод стартирането на строежа на Mall Марково Тепе.

Участници в пресконференция са инвеститори, Мануел Мануелян- главен архитект на проекта, представители на строителната компания изпълнител, много специалисти в сферата на мениджмънта и регионалното развитие, зам.-министърът на икономиката и енергетиката – Нина Радева, и местни управленски органи.

Пресконференцията ще представи интериора и екстериора, вида и размера на самата сграда, търговските площи, както и цялостната концепция за тяхното отдаване под наем.

Стойността на инвестицията за построяването на новия търговски център е 65 млн. евро. По време на изграждането и след отварянето му ще бъдат открити близо 1 000 работни места.

Сградата ще има четири подземни гаражи, спа и фитнес център, много магазини на всички водещи търговски марки в света, няколко ресторанта и други хранителни заведения. Освен всичко това проектът на мола включва и офис помещения, които ще се отдават под наем.

На финала на пресконференцията тържествено ще бъдат положени основите на новата сграда, като цялата церемония ще бъде направена в по стар български обичай.