Immo Industry Group (IIG) и Colliers International Serbia обявиха стартирането на първия логистичен и индустриален парк в Сърбия, информира Europare.

Паркът ще бъда построен върху терен с площ 17 хектара в близост до магистралния път E-75 в близост до Стара Пазова. Общата площ на логистичните и индустриални съоръжения в него е 85 хил. кв. м.

Строителният предприемач Immo Industry Group е специализиран в изграждането на индустриални паркове и развива дейност в цяла Европа. Компанията поема задължения, както за дизайна на парка, така и за всички работи по него.

Дружеството има общо 18 индустриални парка, главно в Централна, Източна Европа и Русия. Високият стандарт на работа, който компанията поддържа, гарантира привличането на инвеститори в най-кратки срокове, уверяват от Immo Industry Group.

Според управлението на компанията възможностите, които Сърбия предлага, са доста големи, като в бъдеще ще се увеличават. Все още обаче някои политически въпроси спират икономическото развитие на страната.

Изпълнителният директор на Colliers International Serbia Йовица Йович изрази своята гордост от факта, че има възможността да бъда част от първия логистичен и индустриален проект в Сърбия.

Стратегическото място, на което се намира държавата - като транспортен коридор между Западна Европа и Близкия Изток, ще бъде изключително благоприятно за в бъдеще, категоричен е той.