В несъществуващото на картата на България село Ставри Димитрово, известно като "митничарското селище" и „вселото село“, започна акция за събаряне на незаконните строежи.

Втората акция на Дирекцията за национален строителен контрол започна в 10 часа. Поредната незаконна вила в "митничарското селище" вече падна, след като багерът срути двуетажната масивна сграда.

Акцията по премахването на луксозните къщи, барбекюта и басейни започна през март. За близо 9 месеца са срутени 15 строежа. До края на декември ще рухнат още 25 сгради. Събарянето на една масивна сграда коства на държавата 2000 лева. Тези пари ще бъдат търсени от собствениците по съдебен ред.

Някогашното "Весело село" сега се е превърнало в депо за строителни отпадъци. Непокътнати остават вилите с табели "Язовирска любов", "Министерство на веселбата" и спретнатата къща на бившия митничар номер едно на Свиленград Стефан Марашев.

На територията на язовир "Ивайловград" са установени 169 незаконни вили. Голяма част от тях са в "митничарското селище". В сила са влезли 123 заповеди за събаряне, от които 51 се обжалват в съда, съобщава БНР.