Малкото американско градче Гериоуен, щата Монтана, в което живеят само двама души и което е разположено на историческо място, като известната битка при Литъл Биг Хорн, ще бъде продадено на търг на 15 август, съобщи аукционната къща "Уилямс & Уилямс".

Теренът е малко по-голям от 3 ха, като върху него са разположени няколко сгради, в които има бакалия, заведение за бърза закуска, магазин и пощенски клон.

Има и подходящи за пикник пространства. Началната цена е 250 000 долара, съобщи БГНЕС.

"Градът има двама жители, което го прави един от най-малките в САЩ", уточнява на интернет сайта си "Уилямс & Уилямс", която вече продаде на търг през април тази година "най-малкия град в САЩ".

Става дума за Бъфорд, щата Уайоминг, за който получи 900 000 долара.

Гериоуен е и място, където се е разиграло важно историческо събитие. Градът е построен на мястото на битката при Литъл Биг Хорн между американските войски на генерал Къстър и няколко индиански племена (чейени и сиукси), водени от Седящия бик.

Битката завършила с победа на индианците и смъртта на генерал Къстър, вдъхновили много литературни произведения и филми.

Освен града, "Уилямс & Уилямс" ще продаде колекция от ръкописи и лични вещи на вдовицата на генерал Къстър, оценена също на 250 000 долара.