Над 72 млн. лв. отпусна Райфайзенбанк (България) ЕАД за строителството на жилищния комплекс от затворен тип Winslow Gardens, съобщиха от банката за Profit.bg. Кредитът е за срок от 42 месеца и е за първата фаза от изграждането на комплекса, която ще приключи в средата на 2010 г.

Райфайзенбанк (България) отпуска и кредити на клиентите на Winslow Gardens. Кредитите могат да бъдат за покупка на апартаменти и гаражи, за довършителни работи или за обзавеждане.

Минималният срок на погасяване е 3, а максималният – 30 г. При покупка на апартамент „на зелено” се отпускат до 80% от пазарната оценка на имота, а при етап „груб строеж” – до 90%.



Срокът за усвояване на кредита е до 1 г. след подписването на договор. Клиентите могат да закупят жилище и чрез агенцията за недвижимости на Райфайзенбанк – Райфайзен Имоти.

Winslow Gardens ще се намира в източната част на кв. „Манастирски ливади” в столицата. Той е единственият екологично проектиран комплекс у нас. Ще разполага с общо 437 апартамента.

Основни негови предимства са нискоетажното строителство, паркът от 12 000 кв. м с висока растителност, СПА центърът с фитнес зала и 25-метров плувен басейн, игрището за баскетбол и минифутбол и подземният паркинг на 2 нива. Аптека, медицински кабинети, дневна занималня за деца, фризьорски салон и химическо чистене са сред останалите услуги, които се предвиждат.

Главен изпълнител на първата фаза на проекта, който ще се реализира върху 22 000 кв. м е „Главболгарстрой”.



Общата стойност на инвестицията в Winslow Gardens е 200 млн. лв., като 105 млн. лв. от тях ще бъдат вложени в първа фаза от строителството. Около 9 млн. лв. ще бъдат внесени в държавния бюджет под формата на данъци и такси. Комплексът получи от Министерство на икономиката и енергетиката Сертификат за първи клас инвестиция.

Инвеститори в Winslow Gardens са „Уинслоу Дивелъпмънтс” (Winslow Developments) и RREEF – инвестиционното поделение на Deutsche Bank AG.

Над 60% от имотите в Winslow Gardens вече са продадени „на зелено”.