С договор между столичното дружество "Озеленяване" и Младежка кооперация „Ялта“ общо 400 дка разсадници са дадени под наем за срок от 3 г. на цена от 150 лв. на месец. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет (СОС) Андрей Иванов, като се позова на констатации на новия борд на директорите на дружеството.

С друг договор между същите две фирми са дадени под наем жилищни и производствени сгради в столичните квартали "Княжево" и "Борово" за цена 1200 лв. на месец. Двата договора са сключени през 2006 г., а започват да действат през март 2007.

По това време директор на "Озеленяване" е бил Пламен Грозданов. Андрей Иванов съобщи още, че са открити нарушения в дейността на фирми на пазари Север.

Те са свързани с завишаване на цените на наемите на сергиите. Според председателя на Столичния общински съвет, тези два случая на нарушения доказват правото и желанието на настоящата власт в София, да разбере, какво се случва в общинските дружества.

Иванов изрази подозрения, че подобни случаи може да бъдат разкрити и в други общински фирми, а може би и в здравните заведения в София. Той обясни, че в зависимост от изхода на разследванията на тези случаи, вероятно ще рефлектират върху решението на Общинския съвет за съдбата на дружествата.

Източник:БГНЕС, Снимка:БГНЕС