Първа копка на жилищният комплекс от затворен тип Winslow Gardens бе направена днес. Очаква се първата фаза от проекта да приключи към средата на 2010 г.

Общата стойност на инвестицията в Winslow Gardens е 200 млн. лв., като 105 млн. лв. от тях ще бъдат вложени в първа фаза от строителството. Около 9 млн. лв. ще бъдат внесени в държавния бюджет под формата на данъци и такси. Комплексът получи от Министерство на икономиката и енергетиката Сертификат за първи клас инвестиция.

Проектът Winslow Gardens ще се изгради в три фази. Първата фаза е първият екологично проектиран жилищен комплекс в България, който е и с индивидуално газифициране. Комплексът гарантира високо качество на живот и изключителен комфорт на обитателите си.

Във втора фаза ще бъдат построени два жилищни комплекса от затворен тип, а в третата – комплекс от смесен тип, включващ жилищни и офис сгради.

Предвижда се застрояване на 22.2 дка, от които - 12 000 кв. м парк със специално подбрани антиалергични дървесни видове. Комплексът включва СПА център, фитнес и басейн на площ над 2000 кв. м, подземни паркинги на две нива, 6 нискоетажни сгради с 444 апартамента с различна квадратура, ресторант, магазини, аптека, медицински кабинет, дневна занималня за деца, фризьорски салон и химическо чистене.

В началото на април Уинслоу Дивелъпмънтс официално обяви и финансовото си партньорство с Райфайзенбанк (България) ЕАД. Банката отпуска над 72 млн. лв. за изграждането на първата фаза от проекта, чието строителство ще приключи към средата на 2010 г.



Главен изпълнител на първата фаза на проекта е „Главболгарстрой”, а проектът е създаден от архитектурно студио “Проарх” с ръководител на екипа арх. Мая Йовчева. Инвеститори в Winslow Gardens са „Уинслоу Дивелъпмънтс” (Winslow Developments) и RREEF – инвестиционното поделение на Deutsche Bank AG.