Първата част на комплекс “Цариградски” вече получи разрешение за ползване, което ще позволи на общо 1000 жители да се нанесат в нейните 312 апартамента, съобщиха от компанията.

Цялостната инвестиция в комплекса ще надхвърли 100 млн. лв., като се очаква останалите две част да бъдат напълно завършени до лятото на 2009 г.

Общата разгърната площ на "Цариградски" е 160 хил. кв. м. От строителя София Билдинг Къмпани съобщават, че до момента 2 млн. лв. са инвестирани в подземна инфраструктура, пътища и комуникации, а 200 хил. лв. са отделени за озеленяването на комплекса.

За удобство на жителите общината планира да изгради бъдещата метро станция на около 5 минути пеша от жилищните сгради.

За поддръжката на зелените площи и охраната ще се занимава специално създадената за целта София Билдинг Пропъртир, като месечно абонаментът на семейство за поддръжка ще струва 30 лв.

През април 2007 г. изпълнителният директор на Българската агенцията за инвестиции Стоян Сталев връчи сертификат за инвеститор първи клас на София Билдинг Ентърпрайз АД.

Българската агенцията за инвестиции оцени с най-високия клас за инвеститор „София Билдинг Ентърпрайз” АД, защото компанията ще вложи минимум 71 млн. лева в бъдещия си проект. Мол „Цариградски” ще се изгради върху площ от около 20 000 кв. м. В непосредствена близост до търговския и увеселителен обект се намира и най-големия жилищен комплекс от затворен тип в София - „Цариградски”.