Търсенето на жилища продължава да изпреварва строенето на нови в югоизточната част на Англия, въпреки забавянето на ръста на пазара на недвижими имоти в страната, става ясно след последните данни на Knight Frank.

Районът е отчел най-високия ръст в цените на имотите през изминалата година, надминавайки цяла Великобритания и даже столицата Лондон, става ясно още от доклада.

Цените на имотите Югоизточна Англия са отчели ръст със средно 7% за изминалата 2007 г. , което е съществена разлика със средния за страната- от 5%, и за територията на Лондон – 4%.
В някои от традиционно предпочитаните и богати райони като Южен Бъкс и Източен Есекс цените са отчели ръст от около 19%, става ясно още от изнесените данни на консултантската компания.

Причините за стабилния ръст в цените на имотите в този район са икономическият растеж, високата продуктивност, ниският процент на безработица и фактът, че средното повишение е с 10% по-голямо в сравнение с останалата част на страната.

Всички тези фактори движат пазара на недвижими имоти в тази част на Обединеното Кралство във възходящ трент, коментират анализатори в сектора.

Развитие на инфраструктурата на тази региона в последните няколко години, свързано преди всичко с изграждането и модернизацията на железопътната мрежа и разширението на магистралните пътища, също допринася за положително развитие.