Популярни в целия свят пазари на недвижими имоти като Манхатън в Ню Йорк и Монако продължават да се развиват много бързо, въпреки кризата, обхванала Америка и останалия свят, пише aboutproperty.co.uk.

Според данни от последното изследване на Knight Frank средната цена на недвижимото имущество в САЩ се е свила с 4.5% за изминалата година, докато цените в Манхатън са се увеличили с цели 17.1%.

Строителните предприемачи в Ню Йорк се надпреварват да подобряват все повече качеството на строителство, особено на луксозните апартаменти, в опит да привлекат все повече клиенти, за които цената не е от първостепенна важност.

Цените на луксозно студио в Манхатън вече достигат 625 хил. долара, а на по-луксозен апартамент, разположен до Central Park например, до 11-12 млн. долара.

Подобна е картината и в малкото княжество Монако, където цените са отчели повишение с над 15.2% за изминалата 2007 година, става ясно още от данните на Knight Frank. Още по-голямо е покачването сред луксозните имоти с цени над 10 млн. долара, които за 2007 г. са нараснали с 27.3%.