При пазара на недвижими имоти във Франция се наблюдава известно раздвижване и оживление, в сравнение с миналата пролет, информира електронното издание Seloger.com.

Различните салони, представящи недвижими имоти в големите европейски столици в началото на тази година и честите им посещения свидетелстват за живия интерес от страна на французите, които искат да станат собственици на недвижими имоти.

Интересът е свързан също и с предстоящия салон за недвижими имоти в Париж, който ще бъде отворен за посетителите между 22 и 25 март.

Анкета, направена през февруари от Центъра за изследване на условията и начина на живот показва, че повече от 1000 човека, от които 42% са между 18 и 34 години, имат планове да си купят недвижимо имущество в близките една две години.

Причината за този огромен интерес се обяснява от икономистите по следния начин: първата причина, естествено е желанието да се подсигуриш за бъдещето и никога повече да не мислиш за наеми.

Атрактивните кредити, които предлагат банките, също са причина младите хора да се впуснат в тази авантюра и да купуват недвижими имоти. Според икономистите това са двете основни причини, които обясняват засиления интерес за покупка на собствено жилище.

Междувременно, през последните години цените на недвижимите имоти толкова се покачиха, че дори най-находчивите инвеститори на имотния пазар не могат да си го обяснят.

Анализите на икономистите показват, че в днешно време са нужни месечните доходи от около 4 години работа, за да станеш собственик на недвижимо имущество, на базата на нужните доходи от възнаграждения за 3 години за закупуване на жилище през 1999 г.