Пазарите на недвижими имоти в световен аспект без ясен тренд в следващите 15 години

1350
Пазарите на недвижими имоти в световен аспект без ясен тренд в следващите 15 години

Инвестициите в недвижими имоти съвсем ясно се обособиха, като нов инвестиционен клас през последните няколко години, на фона на бурното развитие на сектора в световен мащаб.

През следващите 15 години до 2050-та година обаче, тренда им няма да е много ясно изразен, сочи публикуван доклад на Eurohypo.

На пазара ще продължават да доминират инвестиционните фондове в недвижими имоти, както и институционалните инвеститори от основните региони като САЩ и Япония, следвани от тези в Германия и Франция.

Тези държави са били с дял от близо две трети от световните фондове за инвестиции в недвижима собственост, сочи още публикуваното изследване.

Тенденцията на продължаващото силно развитие на пазарите на имоти в развиващите се страни ще е ясно изразена и през следващите 15 години, като в основата на това ще бъде повишаващият се брой на населението на посочените страни.

То ще става за сметка на продължаващия слаб ръст на развитите индустриални страни, сочат данните.

Регионите с най-голям интерес и бурно развитие в сектора на недвижимите имоти ще се сочат Азия, Източна Европа и Южна Америка, които ще запазят позициите си и за в бъдеще, прогнозират още специалистите от агенцията.

Очаква се темпът на нарастване на сектора в така наречените "ВRIC"-страни, включващи Бразилия, Русия, Индия и Китай, след 2020 година да е поне два пъти по-висок от този в развитите страни.

В същото време, в следващите 15 години Китай и Япония ще са в ожесточена конкуренция за това кой ще е водещия азиатски регион.

В Европа, по отношение на пазара на недвижими имоти, се очаква руският пазар да стане съизмерим с този на Германия и Франция до 2050 година, докато турският, да се съревновава по големина с пазарите на Испания и Италия, сочат още прогнозите.

Инвестиционните фондове ще съсредоточат вниманието си през следващото десетилетие в локализацията на своите портфейли, коментират още запознати, като тенденцията към пренасочване на средства от развитите западноевропейски пазари към все още развиващите се, ще продължи.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg