Сериозно раздвижване се усеща в сектора на недвижимите имоти през последната половин година. Повишение се наблюдава както в броя на сделките, така и в цените на продаваните имоти.

Тази тенденция не подмина и пазарът на луксозни домове. Там също е налице сериозно раздвижване по отношение на броя на предлаганите имоти с цена над 1 милион евро.

За първи път в историята на имотния пазар у нас откриваме оферта за продажба на апартамент с цена от 3 млн. евро, което прави близо 6 млн. лв.

Става въпрос за луксозен пентхаус, разположен в квартал Гоце Делчев. Той е с рекордната площ от 1 200 кв. м, като въз основа на квадратурата му за квадратен метър се търси сумата от 2 500 евро.

Преди тази оферта да се появи, най-скъпият имот, който откривахме на пазара, бе с продажна цена от 1.38 милиона евро.

Срещу нея се продаваше апартамент в централната част на София с площ от 332 кв. м, или цена от 6 666 евро за квадратен метър.

Трябва да отбележим също така, че най-скъпо оферираният имот, който сме виждали през последните няколко години, бе с продажна цена от 2.1 милиона евро.

Ставаше въпрос за имот, който още дори не бе завършен, а въз основа на площта му от около 400 кв. м търсената цена беше при ниво от 5 000 евро.

Вижте още: Най-скъпите имоти, продавани в най-големите градове у нас

Новият рекордно скъп апартамент се предлага от агенцията за недвижими имоти Аrco Real Estate, като той е разположен на шести и седми жилищен етаж в затворен комплекс. Имотът разполага с панорамна гледка към всички посоки на сградата.

Според описанието става ясно, че на шести жилищен етаж се намират: кухня, дневна, бар, спалня, детска стая със собствен санитарен възел, гардеробна с площ от около 20 кв. м и и тераса, която обикаля жилището от всички страни.

На седмия етаж са разположени три спални, баня и огромна тераса. В имота се извършват довършителни работи, като той се очаква да бъде завършен в края на месец юли.