Сделка за отдаването на площ от 510 кв.м в търговската част на Полиграфия Oфис Център бе сключена с посредничеството на Forton International. Наемател е българската верига супермаркети Пикадили. Магазинът, който ще се помещава в сградата, ще бъде деветият в страната и четвъртият в София. Супермаркетите Пикадили имат близо 15-годишна традиция и са изградени според световните тенденции в оборудването и технологията на обслужване.

Полиграфия Oфис Център е модерен офис комплекс клас А, уникално съчетание на класическа и съвременна архитектура. Намира се в центъра на столицата, на бул. "Цариградско шосе" 47-а, има отличен достъп както с кола, така и с обществен транспорт, включително и метро. Полиграфия Oфис Център има РЗП от 21 200 кв.м, над 2200 кв.м търговски и 19 000 кв.м офис площи и 230 паркоместа. Просторните офиси с височина 3.80 метра разполагат с всички най-модерни системи и инсталации. Сградата има представително фоайе и луксозни общи части.

Полиграфия Oфис Център е на етап довършителни работи, като официалното му откриване ще бъде на 01.10.2010 г. Интериорът на офисите в комплекса е изцяло завършен. В момента се работи по изграждането на централния вход, както и на вътрешните паркинги.

Forton вече има подписани условия за договор със заведениe за хранене и кафе в рамките на комплекса. Работи се и по финализирането на сделки за 5 000 кв.м офис площи, споделят от Forton.

Инвeститорът BLD (Бългериан Ленд Дивелъпмънт) е компания, листвана на Лондонската борса. Инвестиционните цели на компанията са насочени към недвижимите имоти в България. Сред проектите й са офис центрове в столицата, жилищни комплекси в морски и ски курорти в страната, земя. Общата стойност на проектите на компанията възлиза на около 170 млн. евро. BLD е част от групата на AG Capital, най-големия холдинг, специализиран в сферата на недвижимите имоти в България.