Pirelli Real Esttate SpA ще извърши допълнителни придобивания в Германия, след което планира да навлиза в по две нови страни годишно, като първите от тях ще бъдат Румъния и България през това лято.

Това заяви главният изпълнителен директор на компанията Карло Пури Негри, цитиран вчера от Томсън файненшъл, съобщава БТА.

След придобиването на Deutsche Grundvermogen (DGAG) Пури Негри обяви, че Pirelli се е насочила към друга компания, която "може да е по-голяма от DGAG" в Германия, където цените на недвижимите имоти, особено в жилищния сегмент, са четири пъти по-ниски от останалите страни в Европа.

В Полша - втората страна, в която компанията оперира, групата има опция да купи 2,5 млн. кв. метра недвижими имоти, които преди това са били собственост на италианската стоманодобивна група Lucchini, съобщи Пури Негри.

Според шефа на Pirelli Real Esttate компанията има интерес към Източна и Централна Европа, но не и към Испания и Франция, където цените са твърде високи.

Компанията ще продължи да инвестира в Централна и Източна Европа заедно с финансовия си партньор - групата Unicredito Italiano.

"Моделът е един и същ - създаваме компания, отваряме офис и след това започваме да изкупуваме", заявява Пури Негри.