Почти всички нови сгради нямат енергийни сертификати

840
Почти всички нови сгради нямат енергийни сертификати

По данни на компаниите за енергийно обследване в страната, от влизането в сила на първия Закон за енергийна ефективност през 2004 г. до отмяната му са сключени над 45 000 сделки с недвижими имоти, като само при около 1200 от тях са били представени съответните енергийни паспорти или сертификати за сградите обект на сделката, както изисква законът, каза Иван Велков, управител на Райфайзен Имоти.

Сертификат за сградата е особено важно в случаите, когато се купува имот „на зелено", тъй като според новоприетия закон, през месец декември 2008 г., енергийното паспортизиране и последващото сертифициране на сградите е задължение на инвеститора, коментира експертът.

Райфайзен Имоти ще консултира клиентите си по въпросите на енергийното обследване с цел спазването на европейски и световни норми в областта на недвижимите имоти и директивите на ЕС и

Европейския фонд за регионално развитие за енергийна ефективност на сградния фонд и ефективността при крайното потребление на енергия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg