Представители на компанията Christie`s Great Estates и на българската фирма за недвижими имоти Unique Estates Luxury Properties (част от AG Capital) сключиха днес договор за сътрудничество.

България е първата от 12-те новоприетите страни членки на ЕС, в която Christie`s Great Estates избира асоцииран партньор.

Ще предлагаме на нашите клиенти уникални и луксозни имоти в цял свят чрез мрежата на Christie`s, каза след церемонията Весела Илиева, изпълнителен директор на Unique Estates Luxury Properties.

По думите й българи вече купуват фамилни къщи в Гърция на цени от 600 000 евро, но има интерес и към Испания, Франция и Швейцария.

Миналата година българската фирма е продала имот с цена от 6000 евро за квадратен метър в центъра на София. В момента компанията предлага апартамент от 300 кв.м. в столичния квартал Лозенец на цена 910 000 евро. Към имота има проявен интерес.

От поделението за имоти на Christie`s ще се учим как да търсим клиенти, каза Весела Илиева. Освен високото качество на снимките на предлаганите за продан апартаменти, българската фирма ще прави партита в имотите, обявени за продажба.