Строителството на затворения комплекс Winslow Gardens в квартал Манастирски ливади наскоро бе подновено, информират от Winslow. Райфайзенбанк отпусна финансиране за над 38 млн. лева. Още близо 52 млн. лева ще бъдат вложени от инвеститорите в проекта. Така стойността на инвестицията до пролетта на 2011 година ще възлиза на 90 млн. лева.

„Изключително сме доволни, че благодарение на усилията на всички участници, строителните дейности в Winslow Gardens бяха подновени. В името на успешното осъществяване на този проект трябваше да намерим пресечната точка на интересите на всички участващи страни, а във време на международна икономическа и финансова криза това не беше лесно. До края на лятото на 2011 г. ще предадем апартаментите на първите клиенти. С подновяването на строителните дейности в края на март тази година, определено се възобнови и интересът към комплекса. Има вече и 2 нови продажби. Това потвърждават и новините за съживяването на пазара", споделя Яник Мекушин, изпълнителен директор на Winslow Group.

Winslow Gardens е жилищен комплекс от затворен тип. Той се намира в източната част на кв. Манастирски ливади в столицата и ще бъде изграден на 2 фази. Ще разполага с 6 нискоетажни жилищни сгради. Първата фаза се очаква да приключи през пролетта на 2011 г. Тогава ще бъдат завършени 279 апартамента, разположени в 3 сгради.

Очакванaта инвестиция в проекта в кв. Манастирски ливади ще надхвърли 200 млн. лв. Комплексът получи от Министерство на икономиката и енергетиката Сертификат за първи клас инвестиция.