Втората най-голяма строителна компания пред в Китай - Poly Real Estate, изнесе данни за утроен ръст в нетната си печалба за първото тримесечие, в сравнение със същия период на миналата година, съобщава chinaknowledge.com.

Високите резултати се дължат най-вече на значителното нарастване в продажбите на апартаменти и къщи за периода в големите градове, става ясно от съобщението на компанията.

Печалбата, която строителната компания отчита за първото тримесечие, е нараснала с повече от 230%, до нива от 11 млн. долара, в сравнение със същия период на 2007 г. Компанията е повишила пазарната си стойност на борсата няколко пъти за периода, уточняват от ръководството.

За първите три месеца от тази година компанията е реализирала продажбата на апартаменти с обща площ 361 хил кв. м. Това е близо 17% повече, в сравнение с общата продадената площ на всички апартаменти година по-рано.

Въпреки това, постигнатият ръст е значително по-нисък от отчетеното за последните две тримесечия на изминалата 2007 г.

Компанията Poly Real Estate е широко представена на китайския пазар, като има участие в дизайна, строителството и продажбата на търговски, жилищни и офис сгради. Компанията има офиси във всички големи градове на страната.