Последните данни на Националния статистически институт на Великобритания, показват поредно сериозно спадане в строителния сектор, съобщава aboutproperty.co.uk.

Общото ниво на строителната дейност в страната е спаднало с цели 19% само за последния месец, като финансовата стойността на изпълнените строителни поръчки за периода възлиза на 3.52 млрд. паунда.

Това е спад в сравнение с месец април, когато общата стойност беше 4.35 млрд. паунда, и намаление с повече от 28% спрямо регистрираното за месец май 2007 г.

Най-големи загуби е претърпял частният сектор, където общата стойност на поръчките за периода възлиза на едва 977 млн. паунда, става ясно още от изнесените данни.

Това е спадане с около 27% спрямо отчетените 1.33 млрд. паунда за същия периода на миналата година.

Резултатите са също толкова негативни като изнесените от най-големите строителни компании в страната, които предприеха сериозни съкращения на персонал заради тези загуби.

Строителните поръчки за пътища за периода, които са били изпълнени, са на обща стойност 560 млн. паунда, което е една от най-ниските стойности, регистрирани в последните 10 години.