Повишението в наемите на имоти във Великобритания не е характерно за всички области

953
Повишението в наемите на имоти във Великобритания не е характерно за всички области

Най-новите изследвания на имотния пазар във Великобритания показват, че предричаният много висок ръст в средните нива на наемите, не е характерен за всички области в страната, пише aboutproperty.co.uk

Докато наемането на къщи в някои част на страната става все по-скъпо, изследвания на FindaProperty.com показват, че това не важи за всички региони.

Според данните наемите на къщи за месец май тази година са се покачили средно с около 5.9%, докато повишението при наемането на апартаменти е доста незначително, цените са отчели повишение едва с 0.3%.

Все пак в някои региони на страната повишението за месеца е доста значително и при къщите, и при апартаментите.

Например къщите в региона на Йоркшир са се повишили с над 28% от месец юли миналата година, докато в средния запад това повишение е едва около 12%.

Апартаментите, намиращи се в североизточната част на страната, са отчели най-високото повишение в наемите, като месечно са се повишавали със средно15.9%, следвани от Северна Ирландия, където средното месечно повишение за периода е 8.6%.

В столицата на страната – Лондон, повишението за месец май е около 8.7% за къщите и 5.4% за апартаментите, става ясно още от изнесените данни.

В същото време, за същия период в някои региони на страната даже има отчетено понижение в наемите, като понижението при апартаментите е доста по-драстично в сравнение с къщите.

Най-голямо понижение сред наемите на апартаментите е отчетено в източната част - над 15%, следван от югоизточните територии, където понижението е около 9%.

Тези понижения идват, въпреки отчетеното всеобщо повишение с 41% в търсенето на жилища за периода на последната една година, съобщават от агенцията по недвижими имоти Your Move.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg