Правителството даде училища на четири общини

1321
Правителството даде училища на четири общини

Правителството предостави на общините Чирпан, Бяла Слатина, Кнежа и Завет имоти за нуждите на общински училища, които досега са били дадени за управление на Министерството на земеделието и храните.

Община Бяла Слатина получи четири терена с обща площ от близо 85 дка с построени в тях учебна зала, физкултурен салон, две общежития, хангар и други сгради, за поддържането на които общината ще осигури средства. Имотите ще бъдат ползвани от Професионалната агротехническа гимназия „Н. Й. Вапцаров“ в общинския град.

На община Чирпан беше предоставена собствеността върху Професионалната гимназия по селско стопанство в общинския град и терен с обща площ 81 дка, заедно с построените на него сгради. Община Кнежа сполучи терен с площ от 136 дка, заедно с 13 построени сгради, както и други шест със стопанско предназначение. Те са за нуждите на Професионалната гимназия по земеделие „Стефан Ценов“. За нуждите на Професионалната гимназия по земеделие „Климент Тимирязев“ правителството предостави на община Завет дворно място от 66 дка и 14 построени в него сгради.

Правителството одобри и продажбата на пет имота, собственост на „Български пощи“ ЕАД. Те се намират на територията на градовете Стара Загора, Търговище, Благоевград и Димитровград и вече не са необходими за изпълнение на основната дейност на дружеството. „Български пощи“ ЕАД получи право да продаде и част от сграда в с. Стамболово, област Хасково.

Имотът е изгубил предназначението си и не се ползва. Съсобственикът на останалата част от имота е заявил желание да придобие дела на посочената в нотариалната покана цена. Продажбите са част от мерките на дружеството за намаляване на разходите и подобряване на финансовото състояние на основния пощенски оператор.

С друго решение бе учредено безсрочно право на строеж върху поземлен имот в горски територии – публична държавна собственост, с площ 400 кв. м, в полза на „Теленор България“ ЕАД. Имотът се намира в землището на с. Костенец, община Костенец, в обхвата на ДП „Югозападно държавно предприятие“ – Благоевград.

Той ще бъде използван за изграждане на стълб за телекомуникационно оборудване и съоръжения на техническата инфраструктура към него. За правото на строеж „Теленор България“ ЕАД ще заплати съответните нормативно определени такси, режийни и др.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg