На 23 април, сряда, стартира строителството на първата фаза от проекта “Уинслоу Гардънс” (Winslow Gardens), разположен в квартал “Манастирски ливади” - изток в София. Първата копка на жилищния комплекс от затворен тип ще бъде направена от първия клиент, закупил апартамент в него.

Сред официалните гости на събитието ще бъдат Пиер Черки, управляващ директор на RREEF (звеното за развитие и управление на инвестиционни проекти в инфраструктура и недвижима собственост на Deutsche Asset Management, част от Deutsche Bank) и главният архитект на София Петър Диков.

Проектът Winslow Gardens ще се изгради в три фази. Във втора фаза ще бъдат построени два жилищни комплекса от затворен тип, а в третата – комплекс от смесен тип, включващ жилищни и офис сгради.

Първата фаза на проекта Winslow Gardens е първият екологично проектиран жилищен комплекс в България, който е и с индивидуално газифициране. Комплексът гарантира високо качество на живот и изключителен комфорт на обитателите си.

Предвижда се застрояване на 22.2 дка, от които - 12 000 кв. м парк със специално подбрани антиалергични дървесни видове. Комплексът включва СПА център, фитнес и басейн на площ над 2000 кв. м, подземни паркинги на две нива, 6 нискоетажни сгради с 444 апартамента с различна квадратура, ресторант, магазини, аптека, медицински кабинет, дневна занималня за деца, фризьорски салон и химическо чистене.

След внимателно проучване на кандидатите от обявения в края на миналата година конкурс за избор на главен изпълнител на първа фаза на проекта Winslow Gardens бе избрана „Главболгарстрой“.

В началото на април Уинслоу Дивелъпмънтс официално обяви и финансовото си партньорство с Райфайзенбанк (България) ЕАД. Банката отпуска над 72 милиона лева за изграждането на първата фаза от проекта, чието строителство ще приключи към средата на 2010 година.

Поради своето стратегическо значение и размера на капиталовложението от 200 млн. лева, Winslow Gardens e един от малкото проекти в България, носител на сертификат за Първи клас инвестиция.