В края на миналия месец Прайм Пропърти БГ АДСИЦ е придобил с нотариален акт за покупко-продажба имоти за общо 4000 кв. м, образувани от обединяването на поземлени имоти, всички в местността „Рибарницата", землището на с. Лозенец, община Царево, съобщават от БФБ-София.

Дружеството възнамерява да използва придобития от него имот за ваканционно селище.

Общо 7.749 млн. лв. пък бяха заплатени за придобитите от компанията имоти, намиращи се в София, район Възраждане, ул. "Пиротска" 104, представляващ УПИ XVI - 309, кв. 162, м. Зона Б-4, ведно с три взаимно свързани сгради - блокове „А" и „Б" с обща РЗП от 1 657.59 кв. м и блок „С" - с РЗП от 971.90 кв. м.

Фондът обяви, че възнамерява да използва придобития от него имот за сграда със смесени функции - офиси, търговски площи, жилища и подземни гаражи, гласи съобщение на фонда до БФБ-София.

До края на март Прайм Пропърти БГ има постъпления на обща стойност 467 хил. лв. и загуба от 75 хил. лв. Основният капитал на дружеството е 35.7 млн. лв., а собственият – 58.65 млн. лв.

Последната сделка с акциите на дружеството на Българска фондова борса бе сключена по време на търговската сесия от 5 юни на цена от 1.40 лв. за брой.