Гараж в луксозния лондонски квартал Челси ще бъде предложен на търг с начална цена от 180 000 паунда (261 567 долара), на фона на продължаващия ръст в цените на имотите в английската столица.

Гаражът, който ще бъде предложен на търг по-късно през месеца е с площ от 13.5 кв. м. От имотната агенция Savills го описват като "рядко наличен."

"Гаражите са все по-голяма рядкост в централен Лондон, където дори и някои от най-скъпите имоти не разполагат с паркоместа на улицата," казва Крис Коуламн-Смит от Savills.

Цената на този гараж е близка до средните цена на къщите в Англия и Уелс, която възлиза на 188 270 паунда.

През декември средната цена на жилищата в Лондон е била 514 097 паунда, нараствайки с 12.4% на годишна база. Цената също така показва разликата в стандарта на живот в Лондон и в останалата част от страната.

Вижте още: Продадоха паркомясто в Сидни за 93 000 долара

"За някой, който наскоро е попаднал в Лондон, може да е нелепо един гараж да струва почти колкото жилища в останалата част от Лондон," казва имотния агент Хенри Прайър пред CNBC.

"Хората обаче са готови да платят ужасно много пари, за да прибират в гараж техния обикновено много скъп автомобил," добавя той.