Най-малкият град в САЩ ще бъде продаден на търг идния месец, съобщават местни медии, цитирани от БГНЕС.

Град Бъфорд, щат Уайоминг, в който живее само един човек, ще бъде продаден на търг по обед на 5 април. Единственият жител на града Дон Самънс, който е и "кмет", планира да се откаже от магазина си със стоки за дома, 32 години след като се премести в преди това необитаемия град.

Той се преместил в Бъфорд заедно със съпругата си през 1980 г. и купил магазина през 1992 г., който ръководил до миналата година. Съпругата на Самънс починала преди 16 години, а синът му, който сега е на 27 години, се преместил в Колорадо преди четири години, оставяйки баща си сам в Бъфорд.

Мъжът работел по 10 часа в магазина си, който се намира на само 180 метра от дома му. През лятото градът е посещаван от около 1000 души, а през зимата броят им спада до около 100 души на ден. "Животът за мен и семейството ми беше страхотен", заяви Самънс и допълни, че така ще бъде и за всеки, който се пресели в града.

Бъфорд е разположен на най-високото морско равнище между Ню Йорк и Калифорния. Районът предлага впечатляващи гледки към Роки Маунтинс, но е изложен на силни ветрове и ниски температури дори за стандартите на Уайоминг.

Предложените на търг активи включват газ станция и магазин, училище от 1905 г., използвано като офис, хижа, гараж и земя от 10 акра, къща с три спални, съобщават местни медии. Това е благоприятна възможност за бизнес, която също така предлага романтичен начин на живот, заяви Ейми Бейтс, директор на маркетинговия отдел на компанията "Уилямс и Уилямс" от град Окла в щата Оклахома, която организира търга.

Наддаването ще започне от 100 000 долара.