Случвало ли ви се е да сте изправени пред задачата да обмисляте дизайна на малко пространство? Опитвате се да постигнете светлина, солидност, неутралност... с едничката цел да избегнете натоварващия ефект.

Когато става дума за тапети, добре е да можете да почерпите опит от експерти.

Прочетете следващите редове и проблемите ви ще се разрешат мигновено.

Този тапет например е рисуван ръчно.

В този дом на Емили Хендерсън пък в малката баня е поставен почти универсален тапет, дело на Джулия Ротман.

Поради някаква причина много хора смятат, че тапетите са идеални за женската тоалетна. Тези малки пространства позволяват игра на въображението, дори смелост.

Ето как изглежда черно-бял принт в банята, дело на Реган Бейкър Дизайн.

Ето още една баня. Можете буквално да я заобожавате. Собственикът е посмял да сложи тапет на тавана - акт, който работи идеално при малки пространства.

Друго естествено пространство за поставяне на тапет е антрето. Понякога то представлява нищо повече от няколко квадратни метра. Чрез тапета вие придавате на това малко простраство акцент.

Ето нещо по-особено. Вече сме близо до кухнята. Край светлите кухненски мебели и уреди е сложен драматично тъмен тапет.

Тази спалня в таванското помещение не е точно малка, но пък предлага странни пространства за "усвояване". Пропорциите позволяват да задвижите въображението си.

Не е задължително да облепвате цялата стая с тапет. Ето как можете да постигнете това.

Друг пример за селективно слагане на тапет, дело на Домино. Тапет на черни точки покрай лавиците. Отлично решение, нали?

Намираме се в кухня, дело на руска дизайнерска компания. Виждате ли флоралния тапет? Прекрасен е, нали? Прилича на истинско творение на изкуството.

И накрая да се върнем към облепването на цяла стая с тапет. Ето как можете да оживите една стая, когато разполагате с тапет на листа от бананово дърво. Фантастично!