Преносима метална къщичка е сред атрактивните предложения на тазгодишното издание на изложението за строителство, архитектура и обзавеждане "Стройко 2000", което се открива утре и ще продължи до 20 октомври в НДК.

Къщичката от фургонен тип е подходяща за терени извън регулация, защото за поставянето й не се изисква собственикът да има разрешение за строеж, каза пред журналисти Миглена Евтимова - собственик на семейната фирма, произвеждаща къщичката.

Тя отбеляза, че 15 минути след докарването й къщата може да се използва. Покривната конструкция на постройката е с петгодишна гаранция. Подът е от олекотен бетон, а сградата е с 15-сантиметрова изолация. Къщичката е повдигната над земята на крачета.

Цената на квадратен метър е от 240 до 360 евро с ДДС за базов модел. Фирмата изнася къщичките си за Гърция и вече има доставки и по българското Черноморие, и на Витоша.

Организаторите на "Стройко 2000" съобщиха, че тази година в изложението ще участват около 500 фирми. През последните три години по техни данни има намаление на участниците, чийто брой в добрите за изложението години е надхвърлял 700.

Наемните цени на площите в НДК през тази година не са повишавани, посочиха организаторите. Те очакват на сегашното изложение отстъпките да са по-големи заради кризата или повече фирми да предлагат намаления.

Българска компания ще представи на изложението автоматични паркингови система на две и повече нива. Друга фирма ще участва в изложението с водомери, които могат дистанционно да се отчитат.

Източник: БТА