Президентът на Русия Владимир Путин, чийто мандат вече изтича, си е купил замък близо до Сен Тропе във Франция. Козметичният ремонт там трябва да приключи през пролетта, твърди Селия Уолдън в материал, публикуван в “Дейли Телеграф” в рубриката “Шпионин”.

Сградата се намира на тихо място – на полуостров, има два басейна – открит и закрит, стаите са между 20 и 30. Местните жители са нарекли сградата “дома на Путин в стил “бърлогата на плейбоя” и това може би е по-близо до действителността, отколкото те си мислят”, пише авторката Уолдън.

Пресата периодически се пълни със слухове за замъци и къщи, купени от Путин и записани на името на подставени лица. В последно време по понятни причини журналистите се заинтересуваха и от Дмитрий Медведев.

Така например, печатът в Черна гора твърди, че Медведев е купил в страната недвижими имоти за 5 милиона долара. Вестник “Вийести” твърди, че Медведев стои зад руската компания Euroland, която е купила два недвижими имота на брега на залива Бока Которска.

Що се отнася до недвижимите имоти на Путин, пресата му приписа две големи инвестиции в Германия и в Италия. Италианското издание "La Nuova Sardegna" писа, че преди две години самият Путин е купил недвижим имот в Порто Черво (Сардиния), като платил за вилата на 1 200 кв. м около 10 милиона евро, но не е записал сградата на свое име.

По данни на местния таблоид Bild в Германия представители на Кремъл и на инвестиционната компания Findus от Кьолн се били договорили за закупуването на разкошна вила в германския курорт Хайлигендам на брега на Балтийско море, информира БГНЕС.