За по-малко от седем месеца бе извършено строителството на етап „груб строеж" на Mall Pleven. Очаква се в следващите месеци ангажираните с изпълнението на строителната площадка да достигнат 700 човека и се предвижда над 85% от цялостното изпълнение да бъде извършено до края на януари 2010 г. Окончателното приключване на строителство е планирано за април 2010 г.

Общата разгъната застроена площ, с включени две подземни и три надземни нива е 48 000 м2. Инвеститор в Mall Pleven е фирма Аладин ЕООД.

Главен изпълнител на обекта е строителната компания „Софстрой" АД. През по-голямата част на етапа на строителната площадка бяха заети 200 човека, а във финалната фаза те достигнаха 250.

Към момента отдадените под наем площи в Mall Pleven са 44%, като до няколко дни ще достигнат 50%. Основен наемател в мола е френският Carrefour, който заема 2 400 кв.м на партерния етаж. Най-голямата европейска верига за продажби на дребно, избра да създаде първия си магазин с формат „супермаркет" за България в Плевен.

Mall Pleven се изгражда в центъра на градa, на мястото на бившата тютюнева фабрика. Инвестицията в единствения по рода си за града проект възлиза на над 80 млн. лв., за което бе отличен от Българската агенция за инвестиции (БАИ) със сертификат за инвеститор първи клас.

Отдаваемите търговски площи са над 17 500 кв. м, където ще бъдат разкрити повече от 100 търговски обекта и ще разполагат с над 400 бр. паркоместа. Компанията консултант, която ексклузивно отдава площите под наем е Colliers International.