Притежаването на собствено жилище все още е недостижимо за милиони американци

610
Притежаването на собствено жилище все още е недостижимо за милиони американци

Притежаването на жилища ще остане недостижимо за милиони американци, въпреки понижението в цените, освен ако заплатите на хората с най-ниски доходи не ускорят темпа си на повишение значително, сочи изследване.

Рекорден брой от 37.3 млн. домакинства, или едно от всеки три, насочват близо една трета от доходите си към изплащане на ипотечни заеми, според агенцията State of the Nation’s Housing 2007.

Броят на домакинствата с подобен размер заделяни средства за изплащане на жилища се е повишил с 20% от 2001 година насам, в резултат на бума в сектора на недвижимите имоти, довел до значително повишение в цените.

Нарастващата достъпност на жилища за американците с ниски доходи ще изисква ускорен ръст на доходите на най-бедните жители на най-голямата световна икономика и повече разходи, отделяни от щатското правителство.

Подобни действия обаче няма как да станат в краткосрочен аспект, което ще продължава да държи значителна част от щатското население настрани от притежаването на собствено жилище.

Забавянето в сектора на недвижимите имоти до голяма степен се предопределя от рекордния брой на неизплащани кредити, което води и до затягане на изискванията към бъдещите кредитополучатели.

Към края на март броят на обявените за продажба домове е отчел 10-о поредно тримесечие на повишение до 2.8% от общите жилища.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg